İletişim için
0216 570 44 44

Sağlıklı besinlerde bulunan 5 gizli şeker kaynağı

Salata Sosları:

Özellikle light ve yağsız salata soslarında lezzeti yakalamak için tuz ve şeker oranı yüksek olmaktadır. Bazı markalar her porsiyonda 9 grama kadar ulaşan miktarlarda şeker içermektedir. Ketçap bazlı soslar ve nar ekşisi eklenmiş şekeri en fazla içeren ürünlerdir.

“Sağlıklı” Yulaf Gevrekleri:

Meyve ve çikolata aromalı olanların şeker oranı yüksektir, ancak bunun dışında “tam-tahıllı” tahıl gevrekleri veya granolaların bir kasesi 15 grama kadar şeker içerebilmektedir.

Tatlandırılmış Süt ve Yoğurt:

Laktoz tüm süt ve yoğurtların yapısında doğal olarak bulunur. Dikkat edilmesi gereken şeker, aroma vermek için ilave edilen şeker veya mısır şurubudur.

Kuru Meyveler:

Kuru meyveler posanın iyi kaynağı olabilir, ancak her durumda değil!! Salatanın üzerine ilave edilen ve ara öğün seçeneği olarak kullanılan kuru meyveler masumdur ancak miktarını iyi ayarlamak gerekir. Çeyrek kase yaban mersini 29 grama kadar şeker içerir.

Izgara için Soslar ve Marinasyon Sosları:

Barbekü, teriyaki sosu ızgara etlerde kullanılan yağ oranı az soslardır. Ancak bu sosların şeker oranı, toplam enerjinin %80’ine kadar ulaşabilmektedir.