İletişim için
0216 570 44 44

Yaban Mersini'nin Faydaları



Yaban Mersini'nin iyisi nasıl anlaşılır?

- Satıldığı kutuyu sallayarak yaban mersinlerinin birbirine yapışmadığından emin olun.

- Dondurulmuş yaban mersinini içeren poşetleri sallayarak öbek öbek olmadığından emin olun. Öbekleşmesi çözdürülüp tekrar dondurulduğu anlamına gelir.

- Daha çok antioksidan için olgunlaşmış yaban mersinlerini seçin.

- İşlenmiş ürünlerde (bebek maması, konserve gibi) antioksidan özellik bulunmaz.

Yaban Mersini nasıl saklanır?

- Dondurmak için yayvan bir kâseye tek tek konup yapışmasını engelleyecek şekilde 2 saat dondurduktan sonra poşetlerle dondurucuda saklamak gerekir. Dondurmadan önce üzerine tarih atmak gerekir.

- Dondurmadan önce hasar gören yaban mersinleri ayrılmalıdır.

- Buzlukta bir yıldan fazla tutulmamalıdır.

Hazırlama

- Çok çabuk hasar görebilen yapıya sahip olmalarından dolayı dikkatlice yıkamak gerekir.

- Kullanmadan hemen önce yıkamak gerekir.

- Kullanmadan önce çözdürülüp, tariflerde kullanılacaksa pişirmeden kullanmak gerekir. 

Yaban Mersini'nin sağlığa katkısı

- Antosiyanin olarak adlandırılan antioksidan fitonutrient içeriği yüksek olup, kalp damar hastalıkları ve kansere neden olan hücre yapısına zarar veren serbest radikal hasarını nötralize eder.

- Yaban mersininin de içerisinde bulunduğu günlük 3 porsiyon meyvenin görme kaybının primer nedeni olan yaşla ilgili maküler dejenerasyon riskini azaltmakta etkilidir.

- Alzheimer veya demansa karşı koruyucudur.

- Kolesterol düşürücü ve safra asitlerinin karsinojenik bileşiklere dönüşmesini engeller.

- İçerisinde bulunan kampferol flavonoidi yumurtalık kanserine yakalanma riskini azaltır.

- Yaban mersinindeki fenolik bileşikler kolon kanser hücre farklılaşmasını ve apopitozisi (programlanmış hücre ölümünü) engeller.

Yaban Mersini'nin En Çok Bulunduğu Aylar

Ekim - Kasım