İletişim için
0216 570 44 44

Üzüm'ün Faydaları



İyi üzüm nasıl seçilir?

- Üzüm seçerken bozulmamış, suyu çıkmamış ve yüzeyi pürüzsüz olanlar tercih edilmelidir.

- Üzümlerin tatlığını anlamanın bir yolu da renkleridir. Yeşil üzümler tatlandıkça sarıya döner.

- En çok antioksidan içeren üzüm en olgunlaşmış olandır.

Üzüm nasıl saklanır?

- Hasattan sonra solunum devam ettiği için raf ömrünü uzatmak için buzdolabında saklama yöntemi tercih edilmelidir. Bu şekilde 5 gün boyunca tazeliğini koruyabilmektedir.

Hazırlama

- Soğuk suyun altında yıkandıktan sonra kurulanarak muhafaza edilmelidir.

- Bozulan üzümler diğer üzümlerin bozulmasına sebebiyet vereceğinden ayıklanmalıdır.

Sağlığa Katkısı

- Üzümün içerisinde bulunan fenolik bileşikler, flavonoidler ve resveratroller kalp damar hastalıklarından koruyucu etkisi bulunur.

- Üzüm, antioksidan kapasiteyi arttırarak LDL kolesterolün oksidasyonunu engeller.

- Endotelin-1’in kan damarlarını daraltıcı etkisini inhibe eder.

- Üzümde bulunan resveratrol beyin kan akışını arttırarak inme riskini azaltır.

- Özellikle premenapoz ve postmenapozal kadınlarda trigliserit seviyesini düşürmektedir.

- Üzümde bulunan resveratrol alzheimer hastalığında beyin dokusunda bulunan amiloid beta peptit seviyesini azaltmaktadır. 

En Çok Bulunduğu Aylar

Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim