Taze Fasulye'nin Faydaları
İyi Taze Fasulye nasıl seçilir?
- Genellikle zümrüt renk olan taze olduğunu gösterir.
- Dalında olgunlaşmamış olması gerekir. Olgunlaşması sonucu kabuk kısmı kuruduğu için iç kısımları kullanılır.
Taze Fasulye nasıl saklanır?
- Buzdolabının sebzelik kısmında yıkanmadan 7 gün boyunca saklanabilmektedir.
- Derin dondurucuda kullanıma hazır şekilde 3-6 ay kadar saklanabilmektedir.
Hazırlama
- Pişirmeden önce yıkanıp sonra ayıklanmalıdır.
- Yağda kavurmadan pişirilmelidir.
Sağlığa Katkısı
- Güçlü bir karotenoid ve flavonoid kaynağı olup, kalp damar hastalıklarından koruyucudur.
- K vitamininin iyi kaynağıdır.
- Posanın iyi kaynağı olmasından dolayı, sindirim sistemi koruyucu özelliği vardır.
En Çok Bulunduğu Aylar
Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim