İletişim için

Taze Fasulye'nin Faydaları



İyi Taze Fasulye nasıl seçilir?

- Genellikle zümrüt renk olan taze olduğunu gösterir.

-  Dalında olgunlaşmamış olması gerekir. Olgunlaşması sonucu kabuk kısmı kuruduğu için iç kısımları kullanılır.

Taze Fasulye nasıl saklanır?

- Buzdolabının sebzelik kısmında yıkanmadan 7 gün boyunca saklanabilmektedir.

- Derin dondurucuda kullanıma hazır şekilde 3-6 ay kadar saklanabilmektedir.

Hazırlama

- Pişirmeden önce yıkanıp sonra ayıklanmalıdır.

- Yağda kavurmadan pişirilmelidir.

Sağlığa Katkısı

- Güçlü bir karotenoid ve flavonoid kaynağı olup, kalp damar hastalıklarından koruyucudur.

- K vitamininin iyi kaynağıdır.

- Posanın iyi kaynağı olmasından dolayı, sindirim sistemi koruyucu özelliği vardır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim