İletişim için
0216 570 44 44

Sarımsağın faydaları

Diğer adları

Fakirin pekmezi, kötü kokulu gül

Bitkinin kullanılan kısımları

Çiçek soğanı ve çiçek soğanı yağı

Bilimsel olarak kanıtlanmış yararlı etkileri

- Güçlü bir antioksidan

- Antibakteriyel etkisi vardır

- Pıhtılaşmayı önleyicidir. Damar tkanıklığını önler.

- Tansiyon dürüşürü etkisi vardır.

- Kan lipidlerini düşürür.

- İnflamasyonu önler.

- Mide ve kolon kanserine karşı koruyucudur.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Karaciğer koruyucudur.

Ne kadar kullanılmalıdır?

- 2-5 gram /gün taze sarımsak

- 0.4-1.2 gram / gün toz sarımsak

- 4-12 mg sarımsak preperatları

Yan etkileri nelerdir?

- Astımı olan kişiler için allerjik olabilir.

- Yüksek miktarda kullanımı mide, barsaklarda ağrı ve irritasyona neden olabilir.

- Mide ve oniki parmak barsağı ülseri olanların kullanımı sakıncalı olabilir.

- Tarçın yağı allerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Gebelikte kullanımı uygun mudur?

- Hamilelik döneminde kullanımı doz aşılmadığı sürece sakıncalı değildir.

İlaç etkileşimleri

- Warfarin gibi pıhtılaşma  önleyici ilaçlarla alımı sakıncalıdır. Kanamayı arttırma riski yarattığı bilinmektedir.

- Antihipertansif ilaçlarla kullanımı sakıncalıdır.

- Aspirin gibi antiplatelet ilaçlarla kullanımı sakıncalıdır.

- Lipid düşürücü ilaçlarla kullanımında dikkatli olunmalıdır.

- Antiviral ilaçların etkinliğini azaltır.

- Bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçların etkinliğini azaltır.