Salatalığın Faydaları
İyi Salatalık nasıl seçilir ?
- Açık ve parlak renkli olanlar tercih edilmelidir.
- Küçük ve ince olanlar daha az tohumla yapıldığı için tercih edilmelidir.
Salatalık nasıl depolanır?
- Buzdolabında bir hafta kadar saklanabilmektedir.
- Doğradıktan sonra saklamak vitamin kayıplarına neden olacağından tercih edilmemelidir.
Hazırlama
- Taze ve küçük ise kabuğunu soymaya gerek yoktur. Bu durumda iyi yıkanmış olması yeterlidir.
- Pişirmeye uygun değildir.
Sağlığa Katkısı
- Posa ve suyun beraber alınabileceği besindir.
- İyi bir C vitamini kaynağıdır.
- Kan basıncını düşürmeye yardımcıdır.
En Çok Bulunduğu Aylar
Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim