İletişim için

Patlıcan'ın Faydaları



İyi Patlıcan nasıl seçilir?

- Patlıcanın yüzeyi pürüzsüz ve parlak olmalıdır. Rengi parlak mor olmalıdır.

- Üzerinde koyu renk morlukların olması genellikle iç kısmındaki çürümeden kaynaklanmaktadır.

- Olgunluğunu test etmek için baş parmak ile hafifçe bastırmak gerekir.

- Kök ve ucu hafif parlak yeşil olmalıdır.

Patlıcan nasıl saklanır?

- Sert olmasına karşın çabuk bozulur.

- Buzdolabının sebzelik kısmında birkaç gün saklanabilir. Ancak naylon poşet içerisinde saklamak bozulmasına neden olacağından, sebzelik kısmında açık olarak saklanmalıdır.

Hazırlama

- Bol suyla yıkanmalıdır.

- Kesildiğinde acı tat vermesi içeriğindeki yüksek fenolik asit bileşiminden kaynaklanmaktadır. 

Sağlığa Katkısı

- Patlıcan kabuğunda bulunan nasunin antioksidan özellik gösterir. Hücre zarını koruyucu özelliği vardır.

- Nasunin beyin hücre zarı koruyucudur.

- Fenolik antioksidan açısından zengindir.

- Fazla alındığı zaman kardiyovasküler hastalık riskini arttırabilen demirin seviyesini düzenlemeye yardımcı olarak kalp damar hastalık ve kanser riskini azaltır.

- Fazla tüketimi ile içerisindeki okzalat içeriği kristallere sebep olabileceği için böbrek taşı ve safra kesesi sorunlarına neden olabilmektedir. 

En Çok Bulunduğu Aylar

Temmuz - Ağustos - Eylül