Omega-3 yağ asitleri Alzheimer hastalığını önlüyor
Kırmızı et ve tavuk etine göre daha az düzeyde yağ ve doymuş yağ içerikleri nedeniyle balık ve diğer deniz ürünleri, sağlık beslenmenin en iyi parçalarından biridir. Balık ve deniz ürünlerinin sağlıklı beslenme açısından, günümüzdeki ilgi çekici özelliği, yapılarında bulunan omega-3 yağ asitlerinin kalp-damar hastalıkları üzerinde yarattığı olumlu etkilerden kaynaklanmaktadır.
İleri yaşlarda yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen Alzheimer’s hastalığına karşı balık yağının koruyucu etki gösteriyor. Yapılan çalışmada düzenli olarak omega-3 yağ asitleri kullanımının hem hastalığı önlediği hem de hastalığın ilerlemesini yavaşlattığı saptanmış.
Kaynak: Alzheimer’s & Dementia - (2014) 1–11