İletişim için

Muz'un Faydaları



İyi Muz nasıl seçilir?

- Muz, sert, parlak görünümlü, morluklardan ve zedelenmelerden uzak, gövdesi ve uç kısmı sağlam olmalıdır.

- Muzun boyutu kalitesini etkilemez.

Muz nasıl saklanır?

- Olgunlaştırmak için oda sıcaklığına bırakılmalıdırlar, aşırı sıcak veya aşırı soğuk sıcaklıklara tutulmamalıdır.

- Olgunlaşmamış muz olgunlaşma süreci bitmeden buzdolabına konulmamalıdır, öyle ki, muz oda sıcaklığına geri getirilirse dahi olgunlaşma mümkün olmayacaktır.

- Olgunlaştırma sürecini hızlandırmaya ihtiyacınız varsa, muzu kağıt bir torbaya koyabilir veya gazete kağıdına sarabilirsiniz. Süreci hızlandırmak için muzların yanına elma ekleyin.

- Buzdolabındaki muzu tüketirken, maksimum lezzeti yakalamak için, muzu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına dönmesine izin verin.

Hazırlama

- Muz soyulduktan hemen sonra içerisinde bulunan enzimler oksidasyona uğrayacağı için hızla kararır. Bu yüzden tüketilmeden hemen önce soyulması gerekmektedir.

- Meyse salatası içerisinde kullanılacak ise birkaç damla limon suyu ilave edilebilir.

Sağlığa Katkısı

- Muz, normal kan basıncı ve kalp fonksiyonunun sürdürülmesi için esansiyel bir mineral olan potasyumun en iyi kaynaklarından biridir.

- Muzun ülser hastalarına karşı kullanılan antiasit etkileri bulunmaktadır.

- Mide asidine karşı kalın koruyucu bir mukus bariyer üretir.

- Muzdaki proteaz inhibitörleri olarak adlandırılan diğer bileşikler mide ülserinin birincil nedeni olarak belirlenen bakterileri ortadan kaldırmak için yardımcı olur.

- Sıvı dengesinin düzenlenmesine yardım eden muz çok önemli bir elektrolittir.

- Olgunlaşmaya bağlı olarak muzun glisemik indeksi yükselir.

- Muz, kolondaki probiyotik bakterileri besleyen prebiyotik olan fruktooligosakkaritlerin son derece zengin bir kaynağıdır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart