İletişim için

Kızılcık'ın Faydaları



İyi Kızılcık nasıl seçilir?

- Koyu kırmızı renkte, oldukça sert olması taze olduğunun göstergesidir.

- En yüksek antioksidan içeriği en olgun kızılcıklarda bulunur.

- Kızılcık suyu olarak satılan ürünlere şeker veya tatlandırıcı eklenebilmektedir.

- Kurutulmuş kızılcık da tercih edilebilir. Şeker ile kurutulmadığından emin olunmalı. Kurutma işlemi sırasında toksik ögelerle bulaşma olmadığından emin olunmalıdır.

Kızılcık nasıl saklanır?

- Buzdolabında birkaç ay saklanabilir.

- Buzdolabından çıkarılan kızılcık nemli olabilir. Yapışkan bir doku olmadığı sürece bozulmanın göstergesi değildir.

- Dondurmak için yayvan bir kâseye tek tek konup yapışmasını engelleyecek şekilde 2 saat dondurduktan sonra poşetlerle dondurucuda saklamak gerekir. Dondurmadan önce üzerine tarih atmak gerekir.

Depolama

- Akan suyun altında ve süzgece konarak kısa sürede nazikçe yıkanmalıdır.

- Dondurulan kızılcık çözdürüldükten sonra hemen tüketilmelidir. 

Sağlığa Katkısı

- Çok iyi bir antioksidandır.

- Üriner enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Özellikle kızılcık suyu idrarı asidik yaparak ve anti bakteriyel özelliğinden dolayı üriner sistem duvarına tutunan ve enfeksiyon sebebi olan E.coli miktarını azaltır. 

- Kızılcık şurubundaki proantosiyanidinler E.coli’nin hücre yapısını bozarak şeklini ve aktivitesini değiştirir. Böylece hücrelere tutunmasını engelleyerek böbrek enfeksiyonlarına karşı koruyucudur.

- Çalışmalarda kızılcık suyunun genital uçuğun da içinde bulunduğu üç farklı viral türü nötralize ettiği gösterilmiştir.

- Kızılcık aynı zamanda doğal bir probiyotik gibi davranarak insan gastrointestinal sisteminde yaşayan yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar.

- Böbrek taşı oluşumuna karşı koruyucudur.

- LDL kolesterolün oksidasyonundan koruduğunu gösterilmilştir. 

En Çok Bulunduğu Aylar

Eylül - Ekim - Kasım