İletişim için
0216 570 44 44

Kırmızı Lahana'nın Faydaları



İyi Kırmızı Lahana nasıl seçilir?

- Parlak, canlı, renkli yapraklı, çürük ve lekeleri olmayanlar seçilmelidir.

Kırmızı Lahana nasıl saklanır?

- Kesilmiş lahananın C vitamin değeri düşmeye başladığından birkaç gün içerisinde tüketilmelidir.

Hazırlama

- Kalın fibröz dış yapraklarını çıkarıp parçalar halinde kesilmelidir.

- 15-20 dk tuzlu su yada sirkeli suda bekletilmelidir.

- Lahanada bulunan fitokimyasalların reaksiyona girmemesi için paslanmaz bıçak kullanmalıdır.

- Buharlı pişirme, kanserden korunma için tercih edilmelidir.

Sağlığa Katkısı

- Antioksidan, antinflamutuar ve glucosinolatlar zenginliğinden dolayı kanser önleyicidir.

- Kolesterol düzeyini azaltmaya yarayan kırmızı lahana aynı zamanda kardiyovasküler sistemin korunmasını da sağlamaktadır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Kasım - Aralık - Ocak - Şubat