İletişim için
0216 570 44 44

Kayısı'nın Faydaları



İyi Kayısı nasıl seçilir?

- Çok sert olanlar tercih edilmemelidir. Ağaçta olgunlaşan kayısı en iyi lezzetli olanıdır.

- Soluk renkli olanlar tercih edilmemelidir.

- Kurutulmuş olanlar tercih edilecekse, rengi daha açık renk olanlar tercih edilmemelidir. Çünkü bunlar kükürt dioksit gazı ile işleme tabi tutulmaktadır.

Kayısı nasıl saklanır?

- Çürümüş veya çok yumuşamış olanlar ayrılarak dolapta saklanabilir.

- Nem oluşumu bozulmaya neden olacağından, kağıt havluya sarılmış kasede saklanabilir.

Depolama

- Tüketilmeden hemen önce yıkanmalıdır.

Sağlığa Katkısı

- İçindeki beta-karoten içeriği LDL kolesterolün oksidasyonunu engelleyerek kalp hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.

- Doku hasarına neden olan serbest radikaller gözün lens tabakasına zarar verebilmektedir. Kayısıda bulunan A vitamini bu zararı engeller.

- Posanın iyi kaynağıdır. Kabızlık ve sindirim sorunlarını önlemeye faydalıdır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Haziran - Temmuz - Ağustos