Kayısı'nın Faydaları
İyi Kayısı nasıl seçilir?
- Çok sert olanlar tercih edilmemelidir. Ağaçta olgunlaşan kayısı en iyi lezzetli olanıdır.
- Soluk renkli olanlar tercih edilmemelidir.
- Kurutulmuş olanlar tercih edilecekse, rengi daha açık renk olanlar tercih edilmemelidir. Çünkü bunlar kükürt dioksit gazı ile işleme tabi tutulmaktadır.
Kayısı nasıl saklanır?
- Çürümüş veya çok yumuşamış olanlar ayrılarak dolapta saklanabilir.
- Nem oluşumu bozulmaya neden olacağından, kağıt havluya sarılmış kasede saklanabilir.
Depolama
- Tüketilmeden hemen önce yıkanmalıdır.
Sağlığa Katkısı
- İçindeki beta-karoten içeriği LDL kolesterolün oksidasyonunu engelleyerek kalp hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.
- Doku hasarına neden olan serbest radikaller gözün lens tabakasına zarar verebilmektedir. Kayısıda bulunan A vitamini bu zararı engeller.
- Posanın iyi kaynağıdır. Kabızlık ve sindirim sorunlarını önlemeye faydalıdır.
En Çok Bulunduğu Aylar
Haziran - Temmuz - Ağustos