Karpuz'un Faydaları
İyi Karpuz nasıl seçilir?
- İçinin rengi koyu olmalı, çekirdekleri koyu renkli olmalıdır.
- Boyutuna göre ağır olan, düz kabuklu parlak değil ama mat renkte olmayanlar tercih edilmelidir.
- Kabuğun bir tarafı sarımsı renkte değilse erken hasat edilmiş demektir. Bu da lezzeti olumsuz etkiler.
Karpuz nasıl saklanır?
- Kesilmeden önce iyice yıkanmalıdır.
- Kesildikten sonra en iyi tazelik, tat ve sululuk için buzdolabında saklanmalıdır.
- Kurumaması için streç filmle kaplanmalıdır.
Hazırlama
- Kesildikten sonra 15 dakika içerisinde tüketilmelidir.
Sağlığa Katkısı
- Güçlü bir antioksidan olup, kolesterolün okside olup kan damarlarında birikmesini engeller.
- Astım ataklarının azalmasına yardımcıdır.
- Likopenden zengin olduğundan prostat kanserine karşı koruyucudur.
- Maküler dejenerasyona karşı koruyucudur.
- Arjinin aminoasidini üretmek için kullanılan sitrülünden zengindir. Arjinin, kan basıncını düşüren nitrik oksiti üretmek için kullanılır.
En Çok Bulunduğu Aylar
Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül