İletişim için
0216 570 44 44

Kalsiyum obezite riskini azaltıyor

Son yıllarda yapılan çalışmalar süt ve süt ürünleri tüketiminin obezite riskini azalttığına dair olumlu sonuçlar gösteriyor. Süt ve ürünlerinde bulunan kalsiyum, diyetle alınan yağın bir kısmının barsaklardan atımını sağlıyor. Özellikle genetik olarak obeziteye yatkın olan kişilerde süt ve süt ürünlerinin düzenli tüketimi vücut yağ oranının azalmasına katkı sağlayabiliyor.

Kalsiyum güçlü kemik ve dişler için en önemli minerallerden biridir. 7569 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, diyetle yeterli kalsiyum alımının ağırlık kaybına neden olduğu, bel çevresini azalttığı ve vücut yağ miktarını düşürdüğünü gösterdi. Bu nedenle yeterli kalsiyum alımını sağlamak için; süt ve süt ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık ve yağlı tohumlar sofranızdan eksik olmasın.

Kaynak : Am J Clin Nutr April 2014.