İletişim için
0216 570 44 44

Havuc'un Faydaları



İyi Havuç nasıl seçilir?

- Sert, pürüzsüz ve düz parlak renkte olması gerekir.

- Daha koyu portakal renkli havuç daha fazla beta-karotene sahiptir.

- Aşırı kıtır kıtır, çatallı ve dudaklı ve lastiksi olan havuçlardan kaçınınız.

Havuç nasıl saklanır?

- Havuç diğer sebzelere göre daha uzun bir süre depolanabilir.

- Havuç köklerinin tazeliğini korumanın sırrı, kaybedecekleri nem miktarını azaltmaktır.

- Kağıt havluya sarılı veya plastik torbada buzdolabında saklanılan havuç 2 haftaya yakın tazeliğini koruyabilmektedir.

- Havuç köklerini yaprakları ile beraber alırsanız, yapraklarınız köklerden nemi çekerek solmaya sebep olacağından buzdolabında depolanmadan önce kesilmesi gerekmektedir.

Hazırlama

- Yemeden önce yıkayınız ve doğru sebze fırçası ile fırçalayınız.

- Havuçların çoğu geleneksel olarak böcek ilaçları ve diğer kimyasallar kullanılarak yetiştirilir. Eğer kökün sonu yeşil ise daha acı olduğundan onun kesilmesi gerekir.

- Beta-karoten pişirme ile yok olmaz. Pişirme ile havucun içindeki basit şeker içeriği artar.

Sağlığa Katkısı

- Görme için gerekli olan Beta-Karotenin iyi bir kaynağıdır.

- Yeterli miktarda karotenoid alımı meme, mesane, rahim, prostat, kolon, özafagus kanser oluşumuna karşı koruyucudur.

En Çok Bulunduğu Aylar

Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart - Nisan - Mayıs