İletişim için

Dondurma birçok tatlıdan daha masum oluşuyla ön plana çıkıyor

Kaymaklı, çikolatalı, çilekli ve birçok farklı lezzeti olan dondurma sadece lezzeti ve ferahlatıcı özelliği ile değil, kolay sindirilebilmesi ve sahip olduğu besin değeri nedeniyle de vazgeçilmez lezzetler arasındaki yerini koruyor.

Dondurmanın en güzel yanı küçük yaşlardan itibaren çocukların keyifle yiyebileceği bir ürün olmasıdır.  Dondurma; içerdiği protein, karbonhidrat ve yağın yanında; A, C, D, E ve B grubu vitaminleriyle kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi minerallerden zengin bir tatlıdır. Bu nedenle birçok tatlıya göre dondurma son derece besleyici özelliklere sahiptir. Aslında, diğer tatlılara bakıldığında kalori içeriği son derece düşüktür. Eşit miktarlarda (100 gr) baklava 427 kalori, sütlü çikolata 537 kalori enerji içerirken, kremalı dondurma yaklaşık 188 kalori ve meyveli dondurmalar 132 kaloridir. Ancak bu hergün külahlarca dondurma yenilebilir anlamına gelmiyor. Sonuçta dondurmanın getirdiği enerji, özellikle şişman bireylerde enerji alımını arttıracaktır. Bu nedenle kilolu ve şişman bireyler haftada en fazla 2 kez 2 top kadar dondurma yemesi yerinde olur. Zayıf çocuklarda ise; dondurmanın verdiği enerji ve kalsiyum günlük beslenmeye destek olarak düşünülebilir. Yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanmış olan dondurma; yeterli ve dengeli beslenmenin bir parçası olarak beslenme alışkanlığımızın bir parçası olmayı haketmiş,  serin bir mutluluktur.