İletişim için

Domates'in Faydaları



İyi Domates nasıl seçilir?

- Rengi en koyu olan seçilmelidir. Çünkü koyu renk pigmenti fitokimyasal ve likopenin fazla olduğunun göstergesidir.

- Tercihe ve kullanıma göre olgun veya biraz daha erken hasat edilen domates tercih edilebilir. 

- Salça satın alınacaksa kapağı bombe yapmış konserve kutuları tercih edilmemelidir.

- Ketçap için organik olanı tercih ediniz.

Domates nasıl saklanır?

- Olgun domates tercih edilecekse buzdolabında saklanmalı.

- Olgunlaşmasını istediğiniz domatesi muz ile aynı torbada saklayabilirsiniz.

- Konserve salça kullanıldıktan sonra kalan salçanın küflenmesini engellemek için konservede kalan salçanın üzerini örtecek şeklide üzerine sıvı yağ dökülmelidir.

- Rendelenmiş, doğranmış çiğ veya pişmiş domates derin dondurucuda saklamak için uygundur.

Hazırlama

- Akan soğuk suyun altında yıkanmalıdır.

- Domatesi pişirirken yüksek asitin metalle etkileşimini engellemek için aliminyum tencere tercih etmeyin.

- Salça yapılacaksa domatesin kabuklarını soymadan yapılması likopen ve beta karoten emilimini arttırmaktadır.

Sağlığa Katkısı

- Güçlü bir antioksidan olan likopenin başta olmak üzere birçok fitokimyasalın en iyi kaynaklarından biridir. Bu özelliği ile kuvvetli bir antioksidan özellik taşır.

- Kalp hastalığı riskini  azaltır.

- Kolesterol seviyesini düzenlemeye yardımcıdır.

- Prostat kanser riskini azaltmaya yardımcıdır.

- Kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcıdır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim