İletişim için
0216 570 44 44

Dışarda yemek yerken sağlıklı öğün oluşturmak mümkün

Dışarda yemek yiyeceğiniz gün ve öğünü planlayın.

- Bu şekilde gün içerisinde dışarda yemeyi planladığınız öğün dışındaki öğünlerde kalori kısıtlaması yapabilirsiniz.

Restoran seçimine dikkat edin.

- Seçim yaparken menüleri göz önünde bulundurun. “çıtır”, “…zengin”, “ogreten” diye tanımlanan yiyecekler karbonhidrat, yağ ve kalori içeriği yüksek olduğundan tercih edilmemesi gerekir.

Sipariş verirken dikkat edilmesi gereken noktalar;

- Tercihinizi yaparken farklı besin gruplarının bir arada olmasına önem gösterin. Et, tavuk, balık seçeneklerinden birinin yanında tam tahıl içerikli besinler ve meyve, sebze seçeneğinin olması öğünün dengeli olmasını sağlar.

- Pişirme teknikleri de seçilen besinler kadar önemlidir. Kızartmalardan uzak durun.

- Etin yanında gelen patates kızartmasını düşük yağ içerikli soslu salatalarla değiştirin.

- Bazı restoranların porsiyonları büyük olabilir.  Bu durumda enerji içeriği düşük seçenekleri tercih edin.

Yiyeceğinizden keyif alın.

Tokluk hissi 20 dakikada beyne ulaşır. Yavaş yiyenler daha az yemek eğilimindedir. Hızlı yemek tüketim miktarında artışa neden olur.

Kaynak :

http://www.eatright.org/Public/content.aspx?id=5671