İletişim için
0216 570 44 44

Çocuklarda öğün atlama obeziteyi ve kardiyometabolik riskleri arttırmakta

Beslenme alışkanlıklarının ve alınan besin ögelerinin vücut bileşimi ve kardiyometabolik risk faktörleri üzerine etkisinin incelendiği Finnish çalışmasında 6-8 yaş arası 512 kız çocuk çalışmaya dahil edilmiştir.

Çalışmanın önemli bulguları şu şekildedir:

- Öğün atlayan çocukların vücut yağı daha fazladır.

- Doymuş yağ, çay şekeri ve tuz tüketimi önerilerin üzerinde iken posa ve demir önerilerin altındadır.

- Çalışmaya katılan yarısından daha azı 3 ana öğün tüketmektedir.

- Günlük alınması gereken enerjinin büyük kısmı atıştırmalıklardan karşılanmaktadır.

Kaynak:
http://www.sciencedaily.com/releases/2014/12/141215084420.htm