Çocuklarda öğün atlama obeziteyi ve kardiyometabolik riskleri arttırmakta
Beslenme alışkanlıklarının ve alınan besin ögelerinin vücut bileşimi ve kardiyometabolik risk faktörleri üzerine etkisinin incelendiği Finnish çalışmasında 6-8 yaş arası 512 kız çocuk çalışmaya dahil edilmiştir.
Çalışmanın önemli bulguları şu şekildedir:
- Öğün atlayan çocukların vücut yağı daha fazladır.
- Doymuş yağ, çay şekeri ve tuz tüketimi önerilerin üzerinde iken posa ve demir önerilerin altındadır.
- Çalışmaya katılan yarısından daha azı 3 ana öğün tüketmektedir.
- Günlük alınması gereken enerjinin büyük kısmı atıştırmalıklardan karşılanmaktadır.
Kaynak:
http://www.sciencedaily.com/releases/2014/12/141215084420.htm