İletişim için

Çilek tüketimi kalp sağlığını koruyor

Yaz aylarının şüphesiz en güzel meyvelerinden biri olan çileğin faydaları saymakla bitmiyor. Güzel rengi, eşsiz kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biri olan çilek C vitamini açısından zengin bir meyve. Damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olmasından dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Bir ay süresince her gün 500 gram çilek tüketen 23 sağlıklı bireyin toplam kolesterol değeri %9, LDL kolesterol düzeyi %14 ve trigliserit düzeyi %21 oranında azalmıştır. Çileğin bu etkisi C vitamini, posa ve antosiyanin adlı biyoaktif bileşikler içermesinden kaynaklanıyor.

Kaynak: Journal of Nutritional Biochemistry 25 (2014) 289–294