Çileğin Faydaları
İyi Çilek Nasıl Anlaşılır?
- Dolgun, küflenmemiş, parlak renkli, kırmızı renkli ve yeşil yapraklı olanlar tercih edilmelidir.
- Orta boy olanlar daha lezzetlidir.
- Pestisit kalıntısı yıkama ile çok arınmadığından, mümkünse organik olanlar tercih edilmelidir.
- Eğer paketli olarak satın alınacaksa nem oluşturmayacak paketleme ürünleri tercih edilmelidir.
Çilek Nasıl Saklanır?
- Satın alındıktan sonra iyi depolanırsa 3 gün taze kalacaktır.
- Su bozulmaya neden olduğundan, dolapta saklanmadan önce yıkanmamalıdır.
- Güneş ışığına direk olarak maruz bırakılmamalıdır.
- Buzdolabına koymadan önce küflü ve hasar gören çilekler ayrılmalıdır.
- Bir tabak içine konduktan sonra kağıt havlu ile sarılıp saklanmalıdır.
Hazırlama
- Akan soğuk suyun altında ve çok fazla dokunmadan temizlemek çabuk bozulan yapısının ve tadının bozulmasını engeller.
Çileğin Sağlığa Katkısı
- Hücre yapısının korunmasını sağlayan antosiyanin olarak tanımlanan fenolik bileşikleri içerir.
- Organ sistemlerinde oluşan oksidasyon sonucu hasarı önleyebilecek antioksidanları içerir.
- Antiinflamatuardır.
Çileğin En Çok Bulunduğu Aylar
Mayıs - Haziran