İletişim için

Avokado'nun Faydaları



İyi Avokado nasıl seçilir?

- Olgun, yemeye hazır avokado, biraz yumuşak olabilir ama batık koyu lekeleri veya çatlakları olmamalıdır.

- Avokado yuvarlanmış olmasından daha çok hafif bir boyna sahip ise muhtemelen ağaçta olgunlaştığından daha lezzetli olacaktır.

Avokado nasıl saklanır?

- Daha sıkı, az olgun bir meyve evde olgunlaştırılabilir ve böylelikle çürüklere sahip olma olasılığı daha düşük olacaktır.

- Katı bir avokado birkaç gün içinde oda sıcaklığında bir kese kağıdı veya meyve sepetinde olgunlaşacaktır.

- Avokado olgunlaşana kadar buzdolabına konmamalıdır. Olgunlaştıktan sonra bir hafta buzdolabında saklanabilir.

- Kesilmiş bir avokadonun açıkta kalan yüzeylerine limon suyu serpmek etli kısmın havadaki oksijenle temas ettiğinde oluşabilecek esmerleşmeyi engellemeye yardımcı olacaktır. 

Hazırlama

Avokadoyu uzunlamasına yarı yarıya kesmek için paslanmaz çelik bir bıçak kullanın. Çekirdeğe bağlı et bulursanız, iki yarımı ters yönde nazikçe çevirin. Bir kaşık veya bıçağın ucu ile çekirdeği çıkarın. Sonra, her iki avokado yarımını dört çeyrek avokado elde etmek için uzunlamasına dilimleyin. Aynı muz kabuğu soyar gibi, başparmağınız ve işaret parmağınızı kullanarak avokadonun kabuğunu kenarından tutup etli kısmından ayırın.

Sağlığa Katkısı

- Osteoartrit ve romatoid artriti önlemeye yardımcıdır.

- Avokadonun içerdiği fitosteroller ve bağ dokusu tarafından çok fazla pro-inflamatuar PGE2 (prostaglandin E2) sentezinin önlenmesinde etkilidir.

- Homesistein düzeylerinin sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi için B vitaminleri çok önemli olduğundan, avokadodaki önemli miktarlardaki B-6 ve folik asit kalp sağlığı açısından faydalıdır.

- Ağız, deri ve prostat bezinde kanser oluşumunu önlemeye yardımcıdır.

En Çok Bulunduğu Aylar

Nisan - Mayıs