İletişim için

Hangi yağları tercih etmeli?

Geri
İleri
1. Bitkisel sıvı yağları tercih edin.

Zeytin yağı, kanola yağı ve diğer bitkisel yağlar doymamış yağ bakımından zengin olduğundan kalp sağlığı bakımından yararlı yağlardır. Tencere yemeği, fırın yemeği ve salata sosları yapımında bitkisel yağ  kullanabilirsiniz.
2. Trans yağlardan kaçının.

Gıdaların besin içeriği etiketini okuyarak trans yağ içermeyen gıdaları bulabilirsiniz. Restoran, kafe gibi yerlerde aldığınız gıdaların besin içeriği etiketi olmayacağından kızartmalardan, kurabiye, bisküvi gibi hamur işlerinden kaçının.
3. Omega-3 bakımından zengin gıdalarının günlük tüketimine özen gösterin.

Somon, ton balığı gibi yağlı balıklar, ceviz ve kanola yağı vücudun üretemeyip dışarıdan alması gereken omega-3 yağ asitleri bakımından zengin gıdalar olduklarından bu gıdaların günlük tüketimleri önemlidir.
4. Kırmızı et ve süt ürünleri tüketimini azaltın.

Kırmızı et yerine baklagiller, kuruyemiş, kümes hayvanları ve balık gibi gıdaların tüketimine önem verin. Yağlı süt ürünlerinde ise porsiyon azaltarak ya da yağsız olanlarını tercih ederek tüketin.

Kaynak:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2014/06/09/how-to-choose-healthy-fats/