İletişim için

Daha sağlıklı salatalar oluşturmak için ipuçları

Geri
İleri
1) Salatanız için çeşitli yeşillikleri bir araya getirin.

Marul, roka, tere, soğan, maydanoz, fesleğen, iceberg, lahana, ıspanak gibi mevsim yeşillikleri vitamin, mineral ve fitokimyasallar (bitkilerde doğal olarak bulunan biyolojik olarak aktif kimyasal bileşikler) açısından zengin besinlerdir. Mevsime uygun kabak, patlıcan gibi ızgara sebzeler veya haşlanmış brokoli, karnabahar çeşitliliği arttırabilecek sebzelerdir. Bu sebzeleri ve yeşillikleri salatanızca bolca kullanabilirsiniz.
2) Çeşitlilik için meyveleri kullanabilirsiniz.

Salatalarda çeşitliliği sağlamak için meyveler kullanılabilir. Greyfurt, elma, nektarin, yaban mersini gibi meyveler veya az şekerle yapılmış kompostoluk şeftali gibi meyveler salatalarda kullanılabilir. Enerji içeriği yüksek olduğundan kuru meyveleri tercih etmeyin.
3) Yağ içeriği yüksek besinler kullanacaksanız.

Salatanızı ceviz, badem gibi yağlı tohumlarla veya zeytin dilimleri, avakado gibi yağ içeriği yüksek besinlerle zenginleştirebilirsiniz. Ancak bu durumda salataya koyacağınız yağ miktarını azaltmanız gerektiğini unutmayın.
4) Kullandığınız soslara dikkat edin.

Hazırladığınız salatanın içerisinde az miktarda bile olsa yağ olması önemlidir. Çünkü yağda çözünen vitaminlerin kullanımı için yağa ihtiyaç vardır. Sirke ve limon ile beraber kullanacağınız baharatlar hem lezzetlidir hem de enerji içeriğini arttırmaz.
5) Salata ana öğününüzün tamamını oluşturacaksa;

Bu durumda hazırladığınız salatanıza ızgara tavuk, balık veya peynir gibi hayvansal protein içeren besinler ilave ederek yanında tam tahıllı ekmek ile tükettiğiniz bir öğün sağlıklı bir öğün olacaktır.