İletişim için
Blog Haberler

Tatilde sağlıklı kalmanın 3 yolu

Geri
İleri
1- Bağışıklık Sisteminizi Güçlü Tutun

Bağışıklık sisteminiz bir asker gibi güçlü ve dayanıklı olmalıdır. Tatili burun akıntısıyla yatakta geçirmek kadar kötü bir durum olamaz. Doğal yollarla bağışıklığınızı güçlü kılmaya yarayan gıdalar C vitamini açısından zengin yeşil yapraklı sebzeler, ananas, nar, çilek gibi meyveler; süt, peynir, yoğurt gibi D vitamini açısından zengin gıdalar ve balık, kırmzı et ve kuruyemişler gibi çinko açısından açısından zengin gıdalardır. Bu gıdaları tüketerek bağışıklığınız güçlendirmelisiniz.
2- Bol su için

Sıcak yaz aylarında bolca sıvı tüketmemiz gerekmektedir. Özellikle sıcak bu günlerde en az 2,5-3 lt arası su tüketmemiz gerekmektedir. Suyunuza aroma katmak C vitamini açısından zengin biraz donmuş böğürtlen, ahududu veya çilek ya da taze sıkılmış limon suyu katabilirsiniz için
3- Stressiz kalmayı başarın

Yaz tatiline hazırlanmak, alışveriş yapmak, gitmeden işinizi düzene sokmaya çalışmak ve dönüşünüzdeki iş yoğunluğunuzu düşünmek tatil öncesinde strese sebep olmaktadır. Vücut stres altında adrenal bezler daha fazla çalışır ve kortizol gibi stres hormonunun salgılanmasını sağlar. Stresle birlikte kalp atışınız ve kan basıncınız yükselerek vücut alarm durumuna geçmektedir. Bu durum da vücudu yormaktadır. B ve C vitamini açısından zengin beslenme ile stresin zararlı etkilerinden kurtulabilirsiniz. Yaşayacağınız güzel zamanları düşünerek stresten uzak durmalısınız.

Kaynak:
https://www.chfa.ca/en/resources/chfa-blog/index.html?id=3238