İletişim için
Blog Haberler

Sahurda uzak durmanız gereken gıdalar

Geri
İleri
1- Çay

Sahurda siyah çay tüketimi tavsiye edilmemektedir. Çay tüm gün susuzluğunuzu arttıracaktır. Siyah çay yerine ıhlamur, papatya ya da ada çayı gibi çaylar tavsiye edilmektedir.
2-  Kahve

Sahurda kahve tüketilmemelidir. Kahve de çay gibi diüretiktir ve bu sebeple vücudun suyun atılmasına neden olmaktadır. Ayrıca kahve içermiş olduğu kafein sebebiyle uyanıklığa neden olarak uykuya geri dönmenize engel olacaktır.
3- Karpuz

Karpuz yüksek miktarda şeker ve düşük oranda lif içermesi sebebiyle kan şekerini hızlıca yükseltir. Bu nedenle de hızlıca acıktırır. Bu nedenle karpuzdan uzak durulması gerekmektedir.
4- Salam, Sosis, Sucuk ve Pastırma gibi İşlenmiş Et Ürünleri

Bu ürünlerin tuz ürünleri yüksek olması sebebiyle gün içerisinde susamanıza neden olacaktır. Bu yüzden bu ürünlerden uzak durmanız gerekmektedir
5- Patates kızartması

Patates kızartması gibi aşırı yağlı ürünlerden kaçınılması gerekmektedir. Susuzluğunuzu fazlasıyla artırır. Oruçluyken susuzluk çekmemek için patates kızartmasından uzak durun
6- Açma, poğaça ve pizza gibi hamurlu gıdalar

Bu ürünler aşırı yağlı olması sebebiyle gün içerisinde aşırı derecede susamanıza neden olur. Ayrıca lif içeriği çok düşük ve basit şeker içeriği fazla olduğu için kan şekerinizi hızlıca yükseltir ve daha çabuk acıkmanıza nende olur. Ayrıca uzun süreli tokluk sağlamaz.
7- Kek, Kurabiye ve Tatlı

Sahurda yenen şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur.
8- Bal ve Reçel

Diğer şekerli gıdalar gibi bu yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir