İletişim için
Blog Haberler

Reflüyü önlemenin 8 basit yolu

Geri
İleri
1. Az az ve sık yemek yiyin

Büyük porsiyon yemekler mide içeriğini yemek borusuna kaçmasını engelleyen kaslara fazla bakı yapar. Ne kadar fazla yerseniz, midenizin boşalması o kadar uzun zaman alır bu da reflüye neden olur. Daha küçük porsiyonlarda daha sık yemek yemeyi tercih edin ve çok hızlı yemek yemeyin.
2. Gece atıştırmayın

Yatmadan üç saat önce tüketilen yiyecekler reflüyü kötüleştirir ve yanmalara neden olur. Midenizin boşalması için yeterli zamanı sağlayın.
3. Yemeklerden Sonra Egzersiz Yapmayın

Midenizin boşalması için ona birkaç saat tanıyın. Yemekten sonra sırt üstü uzanarak egzersiz yapmayın.
4. Eğimli Uyuyun

Reflü yastıklarını ile eğimli uyumaya çalışın. Sadece boynunuzu ve omuzlarınızı yükselterek uyumanız belinizden kıvrılmanıza neden olarak midenizdeki baskıyı arttırarak reflünüzü kötüleştirecektir.
5. Reflünüzü Şiddetlendiren Yiyeceklerden Uzak Durun

Yağlı gıdalar, baharatlı gıdalar, domates, sarımsak, soğan, süt, kahve, çay, gazlı içecek, nane ve çikolata gibi reflüyü tetikleyecek gıdalardan uzak durun. Karbondioksiti içecekler gazı tetikleyeceği için reflüyü arttırır.
6. Yemeklerden Sonra Şekersiz Sakız Çiğneyin

Sakız salyayı arttırır ki bu da asidi nötralize etmeye yardımcı olur ve yemek borusuna gelmiş olan asidi mideye geri gönderir. Ancak reflüyü arttıran nane aromalı sakızlardan uzak durun.
7. Kullandığınız Diğer İlaçlara Dikkat Edin

Kullandığınız herhangi bir ilaç varsa mutlaka eczacınıza ya da doktorunuza danışın. Bazı ilaçlar reflüyü ve yanmayı arttırabilir.
8. Gerekliyse Kilo Verin

Fazla kilolar mideye fazla baskı yapar ve mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasına neden olur. Kilo sebebiyle tercih edilen çok dar kıyafetler ve kemerler reflüyü arttırır.

Kaynak:
http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/8-ways-to-quell-the-fire-of-heartburn