İletişim için
Blog Haberler

Mutluluk veren 7 gıda

Geri
İleri
1- Yumurta

Yumurtadaki protein kandaki triptofan seviyenizi arttırmaktadır. Triptofan da serotonin salgısını hızlandırmaktadır. Serotonin bize mutluluk, canlılık ve dinçlik sağlayan bir hormondur.

Özellikle akşam yemeklerinde yumurta bulunan yemekler hazırlayabilirsiniz. Ispanak ve mantar yumurta ile çok iyi giden gıdalardır. Yumurta tüketiminizi bu gıdalarla birleştirerek arttırabilirsiniz. Sıklıkla yapılanan aksine kesinlikle yumurta sarısını atmayın. Triptofan ve tyrosin açısından son derece zengindir. Yumurtada bulunan önemli antioksidanlardandır ve serotonin salgısını arttırmaktadır.
2- Peynir

Peynir bir diğer önemli triptofan kaynağıdır. Peynirle yapılan yumurta triptofan açısından son derece zengin ve kaliteli bir yiyecektir. Peynirli yumurta ya da omlet sizi mutlu edecek canlılık ve zindelik sağlayacaktır.
3- Ananas

Ananas bromelain açısından son derece zengindir. Bromelain dinçlik ve enerji sağlamaktadır. Ayrıca yapılan çalışmalarda kemoterpinin yan etkilerini azalttığı, soğuk algınlığına iyi geldiği belirlenmiştir.
4- Tofu

Uzakdoğuda yaygın bir şekilde tüketilen tofu triptofan açısından son derece zengindir. Yemeklerinize tofuyu ekleyerek protein açısından son derece zengin olan bu ürün sayesinde kaliteli bir yemek elde etmiş olursunuz. Ayrıca vegan ve vejeteryanlar için de son derece sağlıklı bir gıdadır.
5- Somon Balığı

Somon balığı da triptofan açısından zengindir. Somon balığınızı buharda ya da fırında pişirerek daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Balık tüketimi canlılık, zindelik ve tazelik sağlayacaktır.
6- Kuruyemiş

Tüm kuruyemiş ve çekirdekler triptofan içermektedir bu yüzden damak tadınıza en uygun olanı seçin ve diyetinize mutlaka ekleyin. Her gün bir avuç kuruyemiş tüketiminin kanser oluşum riskini azalttığı, kalp ve solunum yolu rahatsızlıklarında konduğu belirlenmiştir. Ayrıca lif, vitamin ve antioksidan açısından da son derece iyi bir kaynaktır.
7- Hindi

Hindi eti triptofan açısından çok zengin bir kaynaktır. Bu sebeple et tercihinizi hindiden yana kullanmalısınız. İçerisindeki triptofan iyi hissetmenizi sağlayacaktır. 

Ayrıca egzersiz ve ölçülü şekilde güneşlemek serotonin hormonunun artışını sağlayacaktır.

Kaynak:
http://nutritionfacts.org/2012/11/15/boost-serotonin-naturally/