İletişim için
Blog Haberler

Lezzetli yemek pişirmenin püf noktaları

Geri
İleri
Yapılan araştırmalar göre bireylerin yiyecek tercihleri en çok yemeklerin üzerine eklenen lezzetli soslardan etkilenmektedir. Severek yediğiniz yemekleri daha çok tükettiğimize göre sağlık ve besin değeri gibi hususlar lezzetten sonra gelmektedir.

Evde yemek pişirmek sağlıklı ve ucuzdur. “The Academy of Nutrition and Dietetics”  daha fazla yağ, kalori ve tuz eklemeden lezzetli ve aromalı yiyecekler pişirmek için bazı püf noktaları yayınladı. Yemeklerin lezzetini arttırmanın temel yolu yüksek kalitede gıdalar kullanılmaktan geçmektedir. Ayrıca fazla pişirmek lezzet ve yararlı bileşenlerin kaybolmasına neden olmaktadır.

Aşağıdaki basit adımları takip ederek değişik aromalar elde edebilir ve daha lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.
1- Kırmızı etin, tavuğun ve balığın aromasını yoğunlaştırmak için mühürleme, ızgara ya da kavurma gibi yüksek ısılı pişirme tekniklerini kullanmalısınız. Bu pişirme teknikleri eti kahverengileştirerek aroma kazandırmaktadır.
2- Yüksek sıcaklıktaki ızgarada ya da fırında pişirilen sebzeler tatlı ve dumanımsı bir tat kazanır. Fırına koymadan önce fırça ya da sprey yardımı ile yağlayarak kurumasını ve buruşmasını engelleyebilirsiniz
3- Düşük ısıda yavaş yavaş karamelize edilen soğanlar barındırdığı doğal şekerimsi tadını ortaya çıkarır. Bu soğanları kırmızı et ve tavuk için kullanacağınız soslarda kullanabilirsiniz.
4- Kırmızı, yeşil ve sarı biberleri kullanın.
5- Limon, portakal ve lime gibi turunçgil suları ya da bu ürünlerin kabuklarını ekleyerek ekşi tat elde edin. Asidik gıdalar aromayı dengelemeye yarar.
6- Nar tanesi, kurutulmuş acı biber veya kişniş gibi küçük bileşenlerle yiyeceklerinizi lezzetlendirin.
7- Karaturp, hardal, bezelye püresi gibi farklı aromadaki yiyecekleri deneyin

Kaynak:
http://www.eatright.org/resource/food/planning-and-prep/cooking-tips-and-trends/enhancing-the-flavor-of-your-meals