İletişim için
Blog Haberler

Hamileliğiniz süresince uzak durmanız gereken bitki çayları

Geri
İleri
Yapılan çalışmalara göre, hamilelik boyunca kafein tüketimi (özellikle 200 mg üstünde) düşük kilolu doğumlar ile doğrudan ilişkilidir. Kafein hızlıca absorbe edilir ve serbestçe plasenta yolu ile bebeğe geçer. 200 mg kafeinin sindirimi sonrası, plasenta içindeki intervilöz kan akışının %15 oranında azaldığı tespit edilmiştir. Sitokrom P450 1A2, kafein metabolizmasındaki en önemli enzimdir ve plasenta ile fetüste bulunmamaktadır. BMC Central’ın 2013 yılında yayınladığı çalışmaya göre de yüksek kafein tüketiminin bebeklerin düşük kilolu doğmasına sebep olduğu belirlenmiştir. Ayrıca yine bu çalışmada ortalama 3.6 kg olarak doğması tahminlenen bir bebekte günde her 100 gram kafein tüketiminin 21-28 gram kilo kaybına neden olduğu belirlenmiştir. Ayrıca kafein hamileliğin uzaması ile de ilişkilendirilmektedir. Bu çalışmalar özellikle kafein tüketimine dikkat edilmesini vurgulamaktadır. Bu nedenle kafein içeriği yüksek olan aşağıdaki çaylardan mümkün mertebe uzak durmaya çalışın.
 
Ayrıca çok yakından tanıdığımız çeşitli bitki çayları çok fazla içildiği zaman, düşük yapma riskini, hamilelik döneminde kanama riskini ve rahim kasılmalarını fazlalaştırarak zamanından önce erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.
 
İşte dikkat edilmesi gereken o çaylar;
Siyah Çay (kafein içeriği yüksek)
Yeşil Çay (kafein içeriği yüksek)
Maydanoz (düşük etkisi)
Ginseng (kafein içeriği yüksek)
Adaçayı (düşük etkisi)
Sinameki (düşük etkisi)
Ahududu (düşük etkisi)
Aloe vera (düşük etkisi)
Sarı kantaron (düşük etkisi)
Lavanta (düşük etkisi)
Fesleğen (düşük etkisi)
Biberiye (düşük etkisi)
Rezene (düşük etkisi)
Ebegümeci (düşük etkisi)
Isırgan (düşük etkisi)
Civanperçemi (düşük etkisi)
Meyan Kökü (düşük etkisi)
Hibiskus (düşük etkisi)
Pelin otu (düşük etkisi)
Limon otu (düşük etkisi)
Çarkıfelek (düşük etkisi)

Kaynak:
http://americanpregnancy.org/pregnancy-health/herbal-tea/
http://jinekoloji.com/7-soruda-hamilelikte-bitki-caylari