İletişim için
Blog Haberler

Yürümeniz için 5 neden

Geri
İleri
1. Kilo Almaya Sebep Olan Genleri Etkisiz Hale Getirir

Harvard’lı araştırmacılar obeziteye neden olan 32 gen üzerinde araştırma yapmış ve katılımcılardan her gün 1 saat yürüyen bireylerde bu genlerin etkisinin yarı yarıya azaldığı belirlenmiştir
2. Karbonhidratları Yakar

Exeter Üniversitesi’nde yapılan çalışmalara göre günlük 15 dakikalık yürüyüş karbonhidratların yakılmasına yardımcı olmakta ve stresli dönemlerde çikolataya olan düşkünlüğü azaltmaktadır.
3. Göğüs Kanserinden Korur

Amerikan Kanser Örgütü yapmış olduğu çalışmalarda haftada 7 veya daha fazla saat yürüyüş yapan bayanlarda göğüs kanseri riskinin %14 oranında azaldığını belirlemiştir.
4. Eklem Ağrılarını Azaltır

Birçok çalışma artirit’e bağlı ağrıların yürümeyle azaldığını ve haftada 9 km yürüyen kişilerin artrit’ten korunduğunu ortaya koymuştur. Özellikle diz, kalça gibi kemik erimesinden etkilenen bölgeler yürüyüş ile kayganlaşmış hale gelir ve etrafında gelişen kaslar sayesinde korunur.
5. Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir

Yürümek soğuk algınlığı ve gribe iyi gelmektedir. 1000 erkek ve kadın üzerinde yapılan çalışmaya göre 5 gün süre ile günde en az 20 dakika yürüyen kişilerin hastalanma riskinin % 43 oranında azaldığı bildirilmektedir. Ayrıca hastalansalar bile çok kısa sürede iyileştikleri ve hastalığı daha az şiddette geçirdikleri belirtilmektedir.

Kaynak:
https://www.health.harvard.edu/promotions/harvard-health-publications/walking-for-health-sep2015-test