İletişim için
0216 570 44 44
Blog Haberler

Yumurtanızı çiğ sebzelerle tüketerek besin değerini arttırın

2015 Dietary Guidelines Advisory Committee önerisine göre pişmiş yumurtanın çiğ sebzelerle beraber tüketimi karotenoidlerin emilimini arttırıyor.

On altı gönüllü birey ile yapılan çalışmada 3 gruba 3 farklı salata versiyonu tükettirilmiş. Birinci grup sadece salata; ikinci grup salata ve yanında 1,5 pişmiş yumurta ve üçüncü grup salata yanında 3 pişmiş yumurta yemiştir. Salata karotenoidlerden zengin olan domates, havuc, bebek ıspanak ve marul ile hazırlanmıştır.

Sonuçlar göstermektedir ki yüksek miktardaki yumurta ile alınan sebzede karotenoidlerin emilimi 3-9 kat artış göstermiştir. Salatada bulunan karotenoidler beta-karoten, alfa karoten, likopen, lutein ve zeaksantindir. Yumurtada ise sadece lutein ve zeaksantin bulunur.

Sebzelerdeki karotenoidlerin emilimini arttırmanın bir diğer yolu ise (öğünde sadece salata tüketilecekse) belirli miktarda yağ ile tüketimini sağlamaktır.

Kaynak:
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150329141005.htm