İletişim için
Blog Haberler

Yeşillikleri taze saklamanın en iyi yolu

Geri
İleri
Hepimiz yeşillikleri taze saklamak konusunda zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Yıkıyoruz, ayıklıyoruz, kurutuyoruz, poşetlere koyuyoruz ya da özel kaplar kullanıyoruz. Ancak yine de buzdolabında 3 gün içerisinde yeşilliklerin yumuşamasına ya da sararmasına engel olamıyoruz. İşte size yeşillikleri daha uzun süre taze saklamak için harika bir yöntem. Mutlaka deneyin!!!
1. Öncelikle maydanoz, dereotu ya da fesleğen gibi yeşilliklerin alt ucunu kesin.
2. Yapraklarının tamamen kuru olduğundan emin olun.  Eğer kuru değilse kağıt havlu ile kurulayın.
3. Bir kavanozu yarısına kadar su ile doldurun ve yeşillikleri içine oturtun. Dalların uçlarının suya girdiğinden emin olun.
4. Eğer yeşillikleri buzdolabında saklayacaksanız yapraklarını buzdolabı poşeti ya da kesilmiş pet şişe ile kapatın.
5. Taze kişniş ve nane serin sıcaklıkları sever o nedenle mutlaka buzdolabında saklayın.
6. Maydanoz dolapta saklanabileceği gibi oda sıcaklığında da saklanabilir ancak eviniz ya da mutfağınız aşırı ısınıyorsa buzdolabını tercih edebilirsiniz.
7. Taze fesleğen ise oda sıcaklığını sever bu nedenle taze fesleğeni buzdolabına koymayınız
8. Yeşilliklerinizin suyunu bulandıkça değiştirin
9. Taze kişniş, nane, maydanoz, dereotu ve fesleğen gibi yeşillikleri bu yolla iki haftaya kadar taze saklayabilirsiniz.
 
Kaynak: http://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_store_parsley_cilantro_and_other_fresh_herbs/