İletişim için
Blog Haberler

Yazın serinleten yiyecekler

Geri
İleri
1. Karpuz

Karpuz ferahlatıcı, serinletici özelliğe sahiptir ve çoğunluğu sudan oluşmaktadır. 1 kâse karpuz 50 kcal’dir. Bu özelliği ile mükemmel bir atıştırmalıktır. Yapılan çalışmalara göre karpuz kalp sağlığınız için mükemmel bir gıdadır. Ayrıca kanserle savaşan antioksidanlarca zengindir ve eklemlerdeki iltihaplanma ile savaşmaktadır. Ancak karpuzun şeker içeriği unutulmamalıdır bu sebeple ölçülü miktarda tüketilmelidir.
2. Salatalık

Sizi serinletmenin yanı sıra sizi gün içerisinde zinde ve uyanık tutacaktır. Salatalık vücudun nemli kalmasını ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Ayrıca yorgunluğa iyi gelmekte, sindirimi kolaylaştırmakta, kilo  kontrolüne yardım etmekte ve günlük vitamin ihtiyacınızın çoğunu karşılayabilmektedir.
3. Yoğurt

Yaz aylarında donmuş ya da taze yoğur tüketimi doğru bir tercih olacaktır. Yoğurt sağlıklı, doyurucu ve sizi serinletecek bir gıdadır. Taze meyvelerle sağlıklı parfeler, kahvaltı için granolalar ve akşamlar için donmuş yoğurtlar ile sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
4. Soğuk Çay

Kahve ne kadar çok sevilse de yazın bizi serinletebilecek bir içecek değildir. Sabah sıcak bir fincan kahve içmek yerine soğuk çayı tercih edebilirsiniz. Farklı aromalarda tercih yapabileceğiniz birçok çeşidi bulunmaktadır. Evinizde de farklı meyveleri kullanarak kendi soğuk çayınızı yapabilirsiniz. İçermiş olduğu antioksidanlar ile sağlığınıza fayda sağlayacaktır
5. Salata

Sulu domates, salatalık, kırmızı soğan, biraz sirke ve yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salata yaz boyunca akşam yemeklerinizde sizi serinletecektir. Yeşil salata bolca su içermektedir bu özelliği ile kolayca sindirilebilmekte ve sizi serinletebilmektedir. Ayrıca sizi enerjik yapacaktır.