1. Tabağınızı oluşturan yiyecekler protein bakımından zengin olsun!
Kırmızı et ve sosis, salam gibi işlenmiş etler yerine baklagiller, kuruyemiş, balık, tavuk, yumurta ve tofu gibi protein içeriği yüksek olan gıdaları tercih edin.
2. Protein miktarını abartmayın!
Sabah kahvaltıda yumurta, öğlen tavuk göğsü ve baklagiller akşam da tam tahıllı tanelerle birlikte somon günlük protein ihtiyacını akıllı bir şekilde karşılayan örnek bir diyettir. Protein içecekleri ve protein tozu şeker ve katkı maddeleri ile yüklendiğinden bu gıdaları protein kaynağı olarak seçmeyin.
3. Et yerine sadece bitkisel kaynaklı proteinleri tükettiğiniz haftanın bir ya da daha fazla gününü seçin!
Bitkisel kaynaklı protein içeren gıdalar (kinoa, mercimek, fasulye, barbunya vb.) tüketilen doymuş yağ miktarını azaltacağı gibi hem bütçeyi fiyatı pahalı olan etlerle zorlamayıp hem de hayvan yetiştiriciliğinde harcanan yüksek enerjiyi de azaltarak küresel ısınmayı önlemiş olur.
4. Karbonhidrat ve protein dengesini kurun!
İşlenmiş karbonhidrat ürünleri (kek, kurabiye, bisküvi, cips gibi) yerine protein bakımından zengin olan bitkisel gıdaların (kinoa, mercimek, fasulye vb.) tüketimi kalp krizi ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltır. Sağlıklı protein bakımından zengin bir beslenme aynı zamanda tokluk hissi de sağlar.
Kaynak:
http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2014/02/12/5-quick-tips-choosing-healthy-protein-foods/