İletişim için
0216 570 44 44
Blog Haberler

Lifli sebzeleri lezzetlendiren 5 ipucu

Geri
İleri
Yeşil yapraklı lifli sebzeler hem besin içeriği yüksek hem de kalorisi düşük gıdalardır. Aşağıda lifli yeşillikleri günlük diyetinize daha çok dahil etmeniz için onları lezzetli kılmanın 5 farklı yolu gösterilmektedir.

1. Kahvaltınıza dahil edin!

Ispanak, kara lahana gibi yeşilliklerle omlet yapabilir ya da maydanoz, roka gibi yeşillikleri de öylece servis edebilirsiniz.
2. Meyvelerle birlikte karıştırıp blender yardımıyla içecekler hazırlayın!

Bir avuç dolusu lifli yeşillikleri donmuş ya da taze meyvelerle birlikte karıştırıp blender ile lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz.
3. Sandviçlere ekleyin!

Sandviçlerinize roka, marul ya da ıspanak ekleyerek hem daha çıtır bir yapıda hem de daha sağlıklı sandviçler hazırlayabilirsiniz. 
4. Çorbalara ekleyin!

Ispanak, pazı, kara lahana gibi yeşillikleri diğer dilediğiniz sebze (havuç, kabak gibi) ve tam tahıllı tanelerle birlikte pişirip daha sonra blenler ile karıştırıp sebze çorbası yapabilirsiniz. 
5. Sote ya da makarna yemeklerine dahil edebilirsiniz!

Pazı, kara lahana ya da ıspanağı sote edip ya öylece ya da makarna yemeklerine dahil edip tüketebilirsiniz.

Kaynak:
http://liveeatplay.colostate.edu/eat/healthy-diet/tools/leafy-greens.php#.VgqRac6eeKI