İletişim için
Blog Haberler

Kas kütlesini arttırmaya yardımcı 6 gıda

Geri
İleri
1. Yumurta

Ucuz ve zengin protein kaynağıdır. 1 yumurta yaklaşık 7 gr protein içerir. Yumurta sarısı yumurta proteinin yarısını, A, D ve E vitaminlerini ve kolesterol içermektedir. Diyetle alınan kolesterolün kan kolesterolü ile ilgisi yoktur. Yumurta sarısını yememek yerine vücudunuzdaki yağı uzaklaştırmalısınız.
2. Balık Yağı

Eklemlerdeki ve ciltteki iltihaplanmayı azaltır, vücut yağını azaltarak testesteron seviyesini arttırır. Her gün 9000 mg EPA/DHA ya ihtiyaç duymaktayız. Eğer sıklıkla balık tüketemiyorsanız, balık yağı haplarını düşünebilirsiniz..
3. Orman Meyveleri

Güçlü antioksidan içeriği ile kansere karşı koruyucudur. Kalp ve göz sağlığı için tüketilmelidir. Yabanmersini, böğürtlen, ahududu gibi meyveler bolca tüketilmelidir. Donmuş ya da taze olarak orman meyvelerini yulafla birlikte tüketebilirsiniz.
4. Yoğurt

İçermiş olduğu bakteriler ile mide-bağırsak sağlığını geliştirir. Donmuş yoğurt ya da şeker içeren meyveli yoğurtları tercih etmeyiniz. Düşük yağlı sade yoğurtları tercih edin. Keten tohumu ve orman meyveleri ile tüketebilirsiniz.
5. Kırmızı Et :

Kırmızı et protein, B12 vitamini, demir, çinko, kreatin, karnosin içermektedir. Ayrıca kas kitlesini arttırmak için tüketilmesi gereken en önemli gıdadır.
6. Keten Tohumu:

Keten tohumu lif, protein ve omega-3 kaynağıdır. 1 çorba kaşığı keten tohumu içeren yoğurt orman meyveleri ile tüketildiğinde kas kitlesini arttırmak için tavsiye edilmektedir.

Kaynak:

http://www.institutefornaturalhealing.com/2012/09/this-superfood-pumps-up-muscle-strength-in-an-unexpected-way/