İletişim için
Blog Haberler

İdrar yolu enfeksiyonuna doğal destek : Yaban Mersini

Anavatanı kuzey yarım küre olan, ülkemizde de karadeniz bölgesinde bir miktar yetiştirilen yaban mersininin sağlığı koruyucu ve hastalıkların önlenmesine olan etkisi pek çok araştırmaya konu olmaktadır. İçeriğinde bulunan ve güçlü antioksidan özelliği bulunan proantosiyanidinler sayesinde pek çok hastalığa karşı savunmada olumlu etkileri bulunmaktadır. Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda kalp hastalıkları ve kanser üzerine olan olumlu etkileri araştırılırken son dönemde özellikle idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisinin olduğu görülmüştür.

'American Journal of Obstetrics and Gynecology' dergisinin 2016 yılında yayınladığı makalesinde idrar yolu enfeksiyonu olan hastalara kullanılan yaban mersini kapsüllerinin enfeksiyonu azalttığı görülmüştür. Aynı çalışmada buzdolabında saklanarak hastalar tükettirilen yaban mersini sularının aynı etkiyi göstermediği sonucuna varılmıştır.

100 gramı ortalama 46 kalori içeren bu meyvenin 100 gramı 1 porsiyon meyve kabul edilerek günlük meyve tüketimine dahil edilebilir.