İletişim için
Blog Haberler

Hurmanın yararları

Geri
İleri
1. Sindirimi kolaylaştırır

Lif kolon sağlığını korumada ve düzenli dışkılama için en önemli unsurlardan biridir. Hurmada bulunan çözünmeyen ve çözülebilir lifler mide-bağırsak sistemini temizlemektedir ve kalın bağırsağın düzgün çalışmasını sağlamaktadır. Ayıca kolit oluşumunu, kolon kanseri riskini ve hemoroit oluşumunu azaltmaktadır.
2. Kalp sağlığınızı güçlendirir

Kolon sağlığınızın yanı sıra hurmadaki lifler kalp sağlığınızı güçlendirmektedir.
3. İltihap önleyicidir

Hurma magnezyum açısından zengindir. Bu mineral iltihap önleyici olarak bilinmektedir. Magnezyum alımı arttırıldığında kandaki iltihap indikatörleri (CRP, TNF ve IL6 gibi) azalmaktadır. Ayrıca magnezyum kardiyovasküler rahatsızlıkları, artiriti, Alzheimer riskini ve diğer iltihaplanma ile ilgili rahatsızlıkları azaltmaktadır.
4. Tansiyonu düşürür

Magnezyum tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca hurmada bulunan potasyumun vücutta birçok faydası bulunmaktadır. Kalbin düzgün çalışmasına ve tansiyonun düşürmeye yardımcı olmaktadır.
5. Kalp krizi riskini azaltır

Yayınlanan 7 çalışmaya göre, her gün 100 mg magnezyum tüketiminin kalp krizi oluşum riskini %9 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Magnezyum açısından zengin hurma tüketimi kalp krizi oluşum riskini azaltır.
6. Sağlıklı bir hamilelik ve doğum sağlar

Yapılan çalışmalara göre doğumdan önce son 4 hafta düzenli hurma tüketimi sağlıklı bir doğum sağlamaktadır. Ayrıca hamilelik dönemizi daha sağlıklı geçirmenizi sağlamaktadır.
7. Zihninizi Geliştirir

JAMA International Medicine’da bulunan bazı çalışmalara göre B6 vitamini zihin gelişimini arttırmaktadır. Hurma B6 vitamini açısından güzel bir kaynak olması sebebiyle zihin gelişimine yardımcı olmaktadır.

Kaynak:
Mohan Jain, S. n.d. Health benefits of date palm: phytochemicals and their functions, https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/files/33464248/Jain._Health_benefits.pdf