İletişim için
Blog Haberler

Göz sağlığı için 5 besin

Geri
İleri
Katarakt, makula dejenerasyonu, glokom ve diğer görme sorunlarını engellemek için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarda alıyor musunuz?

1- Ispanak:

Koyu yeşil yapraklı sebzeler göz dokusunu güneş ışınlarının zararlı etkisinden korur ve katarakt riskini azaltır. 
2- Havuç:

Beta karotenin iyi kaynağı olan bu besin makular dejenerasyonun ilerlemesini yavaşlatır. Vücutta beta karoten A vitaminine çevrilir ve bu da göz kuruluğunu ve gece körlüğünü engeller.
3-Çilek:

Çilek gibi C vitamini ve antioksidanların iyi kaynakları katarakt riskini azaltır. Portakal gibi turunçgiller de C vitamininin iyi kaynakları arasındadır.
4-Somon Balığı:

Kuru göz gibi problemlerle mücadele edebilmede omega 3 yağ asitleri önemlidir. Sağlıklı gözler için somon gibi omega 3 yağ asitlerini iyi içeren balıklar haftada 2 veya 3 kez önerilmektedir. 

Makular dejenerasyona karşı korunmada D vitamini de önemli bir besin ögesidir. Somon, D vitamininin de iyi bir kaynağıdır.
5- Yeşil Çay:

Antioksidanların güçlü bir kaynağıdır. Makular dejenerasyon ve katarakt gelişim riskini azaltır.