Katarakt, makula dejenerasyonu, glokom ve diğer görme sorunlarını engellemek için gerekli olan besin ögelerini yeterli miktarda alıyor musunuz?
1- Ispanak:
Koyu yeşil yapraklı sebzeler göz dokusunu güneş ışınlarının zararlı etkisinden korur ve katarakt riskini azaltır.
2- Havuç:
Beta karotenin iyi kaynağı olan bu besin makular dejenerasyonun ilerlemesini yavaşlatır. Vücutta beta karoten A vitaminine çevrilir ve bu da göz kuruluğunu ve gece körlüğünü engeller.
3-Çilek:
Çilek gibi C vitamini ve antioksidanların iyi kaynakları katarakt riskini azaltır. Portakal gibi turunçgiller de C vitamininin iyi kaynakları arasındadır.
4-Somon Balığı:
Kuru göz gibi problemlerle mücadele edebilmede omega 3 yağ asitleri önemlidir. Sağlıklı gözler için somon gibi omega 3 yağ asitlerini iyi içeren balıklar haftada 2 veya 3 kez önerilmektedir.
Makular dejenerasyona karşı korunmada D vitamini de önemli bir besin ögesidir. Somon, D vitamininin de iyi bir kaynağıdır.
5- Yeşil Çay:
Antioksidanların güçlü bir kaynağıdır. Makular dejenerasyon ve katarakt gelişim riskini azaltır.