Düşük yağlı veya yağsız süt tüketimi kadınlarda osteoartrit oluşum riskini azaltıyor
Süt ve süt ürünleri, kalsiyum kaynağı olarak sağlıklı beslenmenin en önemli parçalarından birini oluşturuyor. Erken yaşlarda başlayan kemik gelişimi, ileri yaşlardaki kemik sağlığı için oldukça önemli olmakla birlikte, mevcut kemik yapısının korunmasında da süt ve süt ürünlerinin tüketimi tartışmasız bir öneme sahiptir.
Yapılan bir çalışmada 888 erkek ve 1260 kadın 4 yıl süreyle izlenmiştir. Haftada 7 su bardağı ve üzerinde süt tüketimi olan kadınlarda osteoartrit (kemik ve eklem iltihapları) oluşumu riski azalırken, aynı etki erkeklerde görülmemiştir.
Kaynak: Arthritis Care Res (Hoboken). 2014 Apr 7. doi: 10.1002/acr.22297