İletişim için
Blog Haberler

Çocuklarınıza kahvaltı alışkanlığı kazandırın

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu bilinen bir gerçektir. Düzenli kahvaltı alışkanlığı diyet kalitesini, yeterli besin öğesi alımını, ağırlık kontrolünü ve yaşam tarzını olumlu yönde etkiiler. Ancak kahvaltının yararları bununla sınırlı değildir. Özellikle okul performansında öğrenmeyi destekleyerek akademik başarıyı arttırdığı da birçok çalışmayla ortaya konmuş bir gerçektir.

Beslenme yönünden değerlendirildiğinde düzenli kahvaltı alışkanlığının yüksek posa, karbonhidrat, düşük yağ ve kolesterol alımını sağladığı belirtilmiş. Ayrıca kahvaltı alışkanlığı olan çocukların demir, B grubu vitaminler ve D vitamini alımlarının kahvaltıyı atlayanlara kıyasla % 20-60 daha yüksek olduğu görülmüştür. Aynı zamanda kahvaltı eden çocukların şişman olma riskinin daha düşük olduğu da belirtilmiştir.

Okul başarısı yönünden bakıldığında da düzenli kahvaltı alışkanlığının veya bazı okullarda yürütülen okul kahvaltısı programlarının akademik performansı pozitif yönde etkilediği ve bu pozitif etkilerin özellikle de sınıf için ödevlerini yerine getirme konusunda olduğu belirtilmiştir. Ayrıca buna ek olarak kahvaltı alışkanlığının özellikle de matematik ve aritmetik derecelerinde önemli pozitif etkiler gösterdiği de belirtilmiştir.

Siz de çocuğunuz sağlıklı ve başarılı olsun istiyorsanız kahvaltının önemini asla unutmayınız.

Kaynak:
Adolphus K, Lawton CL, Dye L. The effects of breakfast on behavior and academic performance in children and adolescents. Front Hum Neurosci. 2013; 7: 425. doi:  10.3389/fnhum.2013.0042.