İletişim için
Blog Haberler

Çay demlemenin püf noktaları

Geri
İleri
Lezzetli ve aromatik bir çay demlemenin sırlarını öğrenmek ister misiniz? İşte yumuşak içimli, mis kokulu bir çay demlemenin püf noktaları...
Demlik Seçimi

Öncelikle iyi bir çay için uygun bir demlik seçmelisiniz. Porselen demlik ya da cam demlik tercih edebilirsiniz. Ancak biraz eskilere gidip emaye demlik tercih ederseniz çok lezzetli bir çay elde ettiğinizi göreceksiniz. Ayrıca demleyeceğiniz çay miktarına göre uygun ebatta bir demlik kullanmalısınız.
Çay Miktarı
 
İyi bir çay için çay miktarı iyi ayarlanmalıdır. Genellikle 1 çay bardağı çay için 1 tatlı kaşığı çay ilave edilmesi önerilir. Ayrıca demliğinizin alabileceğinden fazla bir miktarda çay ilave ederseniz çay demlenme alanı bulamayacağı için iyi kalitede bir çay elde edemezsiniz.
Su Seçimi

Lezzetli bir çay için orta sertlikte bir su tercih etmelisiniz. Bu sebeple ambalajlı suları tercih edebilirsiniz. Ancak musluk suyu kullanacaksanız suyunuzu bir sürahi içinde bir gün önceden dinlendirmeyi unutmayın. 
Demleme Sıcaklığı
 
Suyun demleme sıcaklığı ise 95 °C olmalıdır. Kaynayan suyunuzu 30 saniye bekletip çayınızı öyle demleyin.
Demleme Şekli

Demliğe önce suyu, daha sonra da üzerine çay ilave ederseniz daha aromatik bir çay elde edersiniz. Ayrıca çayınız demledikten sonra ocağınızın altını kısarak demliğinizin alt kısmındaki suyun kaynamasını bekleyin.
Demleme Zamanı

İdeal çay demleme süresi 15-20 dakika arasındadır. Daha fazla demlenirse acılaşmaya başlayacaktır.
 
Kaynak: http://www.itoen.com/preparing-tea