İletişim için
Blog Haberler

Amerika Gıda ve İlaç Dairesi işlenmiş besinlerdeki trans yağların kaldırılması için adım attı

2006 yılından itibaren besinlerin üzerindeki trans yağ içeriğinin etiket üzerinde olması zorunludur. 2003 ve 2012 yılları arasında tüketicilerin bu yolla trans yağ alımının azaltacağını düşünmekteydi. Ancak trans yağ alımının azalmasına karşın, şu anki alım düzeyi sağlık sorunu olarak düşünülmektedir. The Institute of Medicine önerisine göre besin ögeleri açısından yeterli alım sağlanırken, trans yağ alımı olabildiğince azaltılmalıdır.

Bu sebeple Amerika Gıda ve İlaç Dairesi firmalara üç yıllık bir zaman dilimi sürecinde istenen ürünlerin reformülasyonunun yapılması veya özel kullanımları ile ilgili gerekli izinler alınması zorunlu kılınmıştır.

Beslenme ile alınan trans yağların temel kaynağı işlenmiş besinlerdir ve 0.5 gram altında trans yağ içeren ürünlerin etiketinde 0 yazılmasına izin verilmektedir.

Kaynak:

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/06/150616160256.htm