İletişim için
Blog Haberler

Alerjisi olan çocuklar için besinlerin etiketlerini okumak çok önemli

Amerika’da her onüç çocuktan birinde besin alerjisi olduğu tahmin edilmektedir. Besin alerjileri kaşıntıdan solunum yolu sorunlarına, hatta ölüme bile sebep olabilmektedir. Alerjen besinin çocukta oluşturacağı etki aileler için endişe kaynağıdır.

Alerjisi olan çocuğa alerjen besinin hiç verilmemesi önemlidir. Çünkü bireysel farklılık gösterse de alerjen besinin az miktarlarda bile veriliyor olması alerjik reaksiyona sebep olabilmektedir. Bu yüzden çocukların güvenliği için etiket üzerinde elerjen besin ile ilgili bilgilerin olması önemlidir.

Tüm alerjen besinlerin etiket üzerinde listelenebilmesi mümkün olmasa da yaygın olarak çok sık karşılaşılan besinler listede yer almalıdır. Bu besinler süt, yumurta, soya fasülyesi, buğday, fıstık, balık ve kabuklu deniz ürünleridir.

Bunun dışındaki hiçbir alerjen besinin etiket üzerine yazılma zorunluluğu yoktur. Bununla beraber besinin içerisinde olmadığı halde çapraz bulaşma ile besine geçen alerjenlerin de etikete yazılma zorunluluğu yoktur. Bu nedenle ailelerin bu konulara dikkat etmesi gerekmektedir.

Kaynak :
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/07/150709133042.htm