İletişim için
Blog Haberler

Akşam yemeklerine sebze ve meyve eklemenin yolları

Geri
İleri
1- Sebzeleri fırınlayın

Sebzeleri az yağ ile fırında pişirmeye çalışın. Kavurma işlemi sebzelerdeki lezzetin ortaya çıkmasını ve parlak görünmesini sağlar. Sebzeleri fırında açık kahve olana kadar pişirin. Tüm sebzeleri bu şekilde pişirebilirsiniz. Fırınlanmış sebzeleri etin yanına garnitür olarak ya da makarnanızın üzerine sos olarak tüketebilirsiniz
2- Sebzeleri tavuk suyunda haşlayın

Sebzelerinizi az tuzlu tavuk suyunda haşlayın. Haşlamak için sebzelerin üzerini örtecek miktardaki tavuk suyunu bir kaba koyun. Su kaynadığında sebzelerinizi ilave edin. Sebzeleri ilave ettikten sonra ocağın altını kısarak 5-7 dakika arasında pişirin. Daha sonra sarımsak, fesleğen veya maydanoz ilave ederek lezzetlendirin. Yararlı bileşenleri korumak için, sebzeleri fazla pişirmekten kaçının
3- Taze kesilmiş sebzeleri ana yemeğinize ilave edin

Taze mantar, kabak biber, soğan veya havucu makarna soslarına, güvecinize, çorbanıza, yahninize ve omletinize ilave edin. 
4- Yemekte mutlaka salata yiyin

Yemeklere salata ile başlamak eğer salatalarınız 100 kcal’i geçmiyorsa yemeklerden alacağınız kalori miktarını düşürür. Örneğin sağlıklı bir salata; 3 ölçü koyu yeşil marul, yarım ölçü havuç ve domates, küçük bir salatalık ve 1,5 yemek kaşığı light salata sosu içerebilir.
5- Tatlı için meyveleri tercih edin

Tatlı tercihinizi meyvelerden yana kullanın. Kurutulmuş meyveleri tüketirken içeriğindeki şeker miktarını göz önünde bulundurun ve tüketimini abartmayın