İletişim için
Blog Haberler

Akıllı atıştırmanın 7 yolu

Geri
İleri
1. Tahılları tercih edin

Tam taneli atıştırmalıklar- tam taneli düşük tuzlu çubuk kraker veya tortilla cipsi ve yüksek lif içerikli tam taneli tahıllar-gücünüzü destekleyen enerji sağlar
2. Kahvaltıyı tekrarlayın

Birçok kahvaltılık ürün günün ilerleyen vakitlerinde besleyici atıştırmalıklar olarak kullanılabilir. 1 dilim tam tane undan yapılmış ekmek üzerine düşük şekerli reçel’e ne dersiniz? Düşük şekerli granola da hızlı bir atıştırmalıktır
3. Düşük-Yüksek kombinasyonunu deneyin

Yerfıstığı gibi sağlıklı yağlardan oluşan ürünlerden küçük bir miktar ile elma dilimi ya da kereviz sapı gibi kalorisi çok düşük light ürünleri kombinleyin.
4. Kuruyemişleri tüketin

Tuzlanmamış kuruyemişler ve çekirdekler iyi atıştırmalıklardır. Badem, ceviz, kavrulmuş kabak çekirdeği, fındık kaju ve diğer kuruyemiş ve çekirdekler birçok besleyici bileşen içermekte ve sizi tok tutma özelliğine (cips ya da çubuklarda bu özellik yoktur)sahiptir. Kuruyemişler fazla kalori içerdiği için porsiyonları küçük tutmak gerekir.
5. Birleşik Atıştırmalıklar

Her atıştırma öğününüz birden fazla makro bileşen içermelidir. Örneğin biraz kuruyemiş (protein, yağ, karbonhidrat) ve biraz üzüm (karbonhidratlar). Tam taneli unlardan yapılmış kraker (karbonhidrat) ile düşük yağ içerikli peynirleri (protein ve yağ) tüketmeyi deneyin. Bu dengeli atıştırmalıklar sizi tok tutacaktır.
6. Dikkatli atıştırın

İnternette gezinirken, televizyon izlerken veya masanızda çalışırken bir şeyler yaparken atıştırmayın.  Bunun yerine, ne yapıyorsanız biraz ara verin ve atıştırmalıklarınız küçük bir yemek yiyormuş gibi tüketin.
7. Yanınızda Taşıyın

Önceden sağlıklı atıştırmalıkları hazırlayın ve küçük bir çantada yanınızda taşıyın. Böylece köşedeki kahve dükkanındaki kurabiyelere ya da ofisinizdeki makinalardaki şekerlere muhtaç olmayın.

Kaynak: 
http://www.health.harvard.edu/healthbeat/7-ways-to-snack-smarter