İletişim için
Blog Haberler

2015-2020 Beslenme Kılavuzları Ortak Önerileri

- Beslenme kılavuzları son önerilerinde sofra şekerini kısıtlamanın önemini vurgulamaktadır. Toplam enerjinin %10 ‘undan fazlası sofra şekerinden gelmemelidir,

- Yağ alımının miktarından çok alınan yağın cinsine dikkat edilmelidir,

- Sebze tüketimleri artmalıdır ama önemli olan renk çeşitlemesinin yapılmasıdır özellikle koyu yeşil, kırmızı ve turuncu renkli sebzelerin tüketimlerine dikkat edilmelidir,

- Tam tahıllı ürünlerin tüketimini arttırın,

- Az yağlı süt ve ürünlerini tüketin,

- Doymuş yağ tüketiminizi azaltın (toplam enerjinin %10 ‘undan fazlası olmasın),

- Tuz tüketiminizi azaltın,

- Şeker ilaveli içeceklerin tüketimini azaltın,

- İşlenmiş et tüketiminizi azaltın.

Kaynak:
www.hsph.harvard.edu