Üç adımda evde kefir yapımı
1- 1 lt oda sıcaklığındaki süte 2 yemek kaşığı (tepeleme) kefir tanesi ilave edin,
2- Cam bir kabın içerisinde oda sıcaklığında 24 saat bekletin,
3- Süzgeç yardımı ile kefirinizi süzün. Kefiriniz içime hazır. Buzdolabında 24 saat ağzı kapalı cam bir kapta saklayabilirsiniz. Kefir taneleri çoğaldıkça dağıtabilirisiniz.
Kefir yapımında dikkat edilmesi gerekenler;
- Kefirinizi hazırlarken cam, plastik ve tahta malzemeler kullanabilirsiniz. Metal malzeme kullanmamanızda kefir tanelerinin bozulmaması için fayda vardır.
- Kefir yapımına ara vermek istediğinizde kefir tanelerini plastik süzgeçte süzün su ile yıkayın ve ağzı kapalı ışık geçirmeyen cam bir kabın içerisine koyarak bekletin (cam kabınızı aliminyum folyo ile de sarabilirsiniz).
- Kefir tanelerinizi ziraat fakültelerinden veya marketlerden satın alabilirsiniz.