Tarçın'ın faydaları
Bitkinin kullanılan kısımları
İç kabuğun bütün ve toz hali
Bilimsel olarak kanıtlanmış yararlı etkileri
- Antibakteriyel ve antifungal
- Helibacter pyloriye karşı etkilidir.
- Hamur işlerinin küflenmesini geciktirir.
- Karın ağrısını hafifletir.
- İnsülinin kullanımını arttırır.
- Kan şekeri ve kolesterol düşürücü etkisi vardır.
- İshal tedavisinde kullanılır.
Ne kadar kullanılmalıdır?
- Toz tarçın 1.5-4 gram 4 kez
- ½ veya ¼ çay kaşığı günde 2-3 kez kaynamış su içerisinde.
Yan etkileri nelerdir?
- Astımı olan kişiler için allerjik olabilir.
- Yüksek miktarda kullanımı mide, barsaklarda ağrı ve irritasyona neden olabilir.
- Mide ve oniki parmak barsağı ülseri olanların kullanımı sakıncalı olabilir.
- Tarçın yağı allerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Gebelikte kullanımı uygun mudur?
- Hamilelik döneminde kullanımı uygun görülmemektedir.
İlaç etkileşimleri
- Metformin gibi hipoglisemik ilaç kullananların kullanımı sakıncalıdır.